Amit a Mátéhegyi Ökoparkról tudni kell


A Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum Közhasznú Szervezet önkéntesek bevonásával alakította ki a közel 45 hektáros parkterület cross country hegyikerékpár pályáját és a terepíjászatra alkalmas helyszínt.

2012-ben rendeztek először országos akkreditált XCO versenyt, amit idén töretlen sikerrel ismételhettek meg. Az idei nyáron már 3D íjászat országos bajnokságának is otthont adtak Borsodnádasdon.


Civil összefogással építették ki a vendégfogadó teret is, parkolókkal, vizes blokkokkal. 2012-ben, az Új Széchenyi Terv keretében 2 zuhanyzót, 2 öltözőt, toaletteket és 20 darab kétkerekű elhelyezésére alkalmas kerékpár tárolót is kialakítottak. Az Ökopark bejáratához tavaly épült egy monumentális, kilátóként is funkcionáló kapu, mely azóta a Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum jelképe lett.

A terepkerékpáros mellett sport- és vadászíjász, labdarúgó (Mátéhegyi LC) és nordic walking szakosztály is működik az egyesületben.

2013. szeptemberétől a Mátéhegyi Ökopark ad otthont Magyarország első állandó, kizárólag természetes anyagokból épített trial pályájának!
Vissza a főoldalra