Vegyen botot és sétáltassa meg minden nap


A Nordic walking Finnországban kezdődött még az 1930-as években a sígyaloglást váltotta fel azzal a különbséggel, hogy ezt hómentes időben is lehet űzni Eleinte csak skandináviában kezdett népserűsödni ez a sportág, majd Nyugat-Európában is egyre nagyobb népszerűségre tett szert.

Hazánkba csak néhány éve kezdett divatba jönni ez a bárki álltal űzhető sport, csak egy jól kiválasztott speciális botra van szükség hozzá. Tehát nagy beruházást nem igényel csak szabadidőt és kevésbézavart természetet, ami Borsodnádasdról, Mátéhegyről kiindulva bőven rendelkezésre áll.

Csoportosan és egyedileg is kiváló. Erre a célra alkalmas gyalog utakkal várjuk az érdeklődőket különböző túra távolságokkal. A mátéhegyi sportcentrumból kindulva 10-15 bemelegítés után élvezhetia gyaloglás és a változatos táj megnyugtató élményét. Ez a sport 6-éves kortól idős korig bárkinek ajánlott.

Előnyei kiválóan alkalmas kondíció megtartására, kalória égetésére. Az izmok 90 százalékát igénybe veszi, megmozgatja. Jól alakítható vele a felső test és a karizmok is, nem csak a lábakat veszi igénybe mint egy sima gyaloglás. Betegségek utáni rehabilitációra is kivállóan alkalmas, az izületeket 20%-al kisebb mértékben terheli, mint egy hagyományos gyalogtúra.

Magyarországon ez a sport még igazán csak most kezd ismertté válni, amit ökopark és sportcentrumunkkal kívánunk népszerűsíteni.Vissza a főoldalra