Versenyzőink véleménye


"Tisztelt Mátéhegyi Ökopark!

A TRiál kerékpárosok nevében szeretném megköszönni, hogy helyet és lehetőséget biztosítottak a versenyhez. Amellett, hogy esélyt kaptak a srácok a versenyzésre, egy pályával is bővült a Magyar triál pályák listája, ami nagyon pozitív változás a sport életében. (köszönjük!) Mivel periféria sport, ezért talán nem mozgat tömegeket, viszont annál látványosabb, ezért én bízom benne, hogy van létjogosultsága, és számtalan ilyen rendezvény kötődik majd Borsodnádasd nevéhez a jövőben! Minden jót kívánok a kezdeményezéshez! Üdvözlettel..,

Mátyási Zoltán (Egy kerékpáros)"

Csodálatos Táj - Csodálatos Emberek

Már több mint 10 éve követem szorosan, a hazánkban megrendezett Bike Triál versenyeket. Szeretném kihangsúlyozni, hogy soha ilyen segítőkész és jóindulatú valamint hihetetlenül vendégszerető igazi Magyar Emberekkel még nem találkoztam, mint itt...! Köszönöm Nektek,mert én személy szerint többet kaptam mint, egy Triál OB...visszakaptam a HITEMET az EMBEREKBEN, mely mára már igencsak megkopott!

GRATULÁLOK BORSODNÁDASD - CSAK, ÍGY TOVÁBB...(Hegedűs László)

Schettrer Zsolt

Szeretnék köszönetet mondani a Mátéhegyi Ökopark És Sportcentrum-nak a Triál Ob szervezésében építésében nyújtott segítséget, vidámságot és fáradhatatlan munkakedvet. Köszönöm az Magyar Kerékpársportok Szövetsége Mksz-nek a rengeteg segítséget. A Triálosoknak, hogy eljöttek és küzdöttek, gratulálok Hegedűs Lászlónak a 2. bajnoki címhez. Borsodnádasd visszatérek. Mert itt minden :).

A pálya története


A civil szervezet önkéntesek bevonásával alakította ki az európai színvonalú hegyikerékpár pályát, ahol tavaly rendeztek először országosan akkreditált XCO versenyt. Közel 45 hektáros, változatos természeti környezetű terület adja a verseny helyszínét. A több, mint 3 kilométeres körpálya 300 méteres szintkülönbséggel, profizmust kívánó nyomvonallal várja a kerékpárosokat. Civil összefogással építették ki a vendégfogadó teret is, parkolókkal, vizes blokkokkal. 2012-ben, az Új Széchenyi Terv keretében 2 zuhanyzót, 2 öltözőt, toaletteket és 20 darab kétkerekű elhelyezésére alkalmas kerékpár tárolót is kialakítottak. Az Ökopark bejáratához tavaly épült egy monumentális, kilátóként is funkcionáló kapu, mely azóta a Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum jelképe lett. A magasból csodás panorámában gyönyörködhetnek az érdeklődők.

A terepkerékpáros mellett sport- és vadászíjász, labdarúgó (Mátéhegyi LC) és nordic walking szakosztály is működik az egyesületben. A park munkahelyeket teremt a jövőben és a kisváros turizmusának fejlődésében is kiemelkedő szerepet jut a Mátéhegyi Sportcentrumnak. Ezt felismerve a borsodnádasdi lakosság támogatásáról biztosítja az egyesületet, így a programok önkéntesek bevonásával valósulnak meg. A helyi szállásadók egy emberként fogtak össze a hegyikerékpárosok marasztalásában, anyagi támogatást biztosítottak a kísérő rendezvényekhez, a bringásokat pedig kedvezményekkel várták.

További információk:
facebook.com/matehegyi.sportcentrum

A tavalyi versenyről és az Egyesület egyéb programjairól készült videók megtekinthetők a Mátéhegyi Ökopark Youtube csatornáján:
youtube.com/user/MatehegyiPark/videos


Decathlon Mátéhegyi Biketeam – az Egyesület saját csapata Katona Kálmán szövetségi elnökkel és Kormos Krisztián polgármesterrel!

A borsodnádasdi fiatalok nem csupán az Ökopark európai színvonalú hegyikerékpár pályájának építésében és fenntartásában közreműködtek, aktívan sportolnak is az Egyesület keretében, egyelőre amatőr szinten. Az idei szezonra megalakult az Ökopark színeiben versenyző saját csapat is! A Decathlon Mátéhegyi Biketeam-et 17 fő amatőr képviseli az ország különböző versenyein, főleg az U13, U17 és U19-es kategóriákban. Büszkeség, hogy a mátéhegyi utánpótlás a Szlovákgyarmati XCO versenyen megszerezte a 3., 4. és 6. helyet is. Boza Bence az itteni 3. helyét a Miskolc Maratonon is képes volt megismételni a 17 évesek kategóriájában. A Szilvás Maratonon is sikert könyvelhetett el a Decathlon Mátéhegyi Biketeam, Baranyai Dávid Áron a Gyermek kategória 2. helyét tudta megszerezni.


A Decathlon Mátéhegyi Biketeam-et erősíti Katona Kálmán, a Magyar Kerékpársportok Szövetsége elnöke, a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség főtitkára is!

A szövetségi vezető a borsodnádasdi leigazolással a Mátéhegyi szerveződésben rejlő lehetőségekre, az utánpótlás sport fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Katona Kálmán elmondta, hogy még az orvosi igazolás szükséges ahhoz, hogy hivatalosan is mátéhegyi színekben versenyezzen. – A borsodnádasdiak elég nehéz pályát csináltak, még nem tudom, rajthoz állok-e a II. Decathlon-Ples-Borsodnádasd XCO Magyar Kupa keretében, de egyéb versenyeken két keréken is biztosan viselni fogom a csapat mezét! – tette hozzá a vezető. A Decathlon Mátéhegyi Biketeam-hez igazolt Borsodnádasd polgármestere is, aki élete első amatőr versenyén ül kerékpárra a júliusi kupán. Kormos Krisztián a munkahelyek megtartása és a beruházások ösztönzése mellett azt a célt is kitűzte célul, hogy a városban minél többen óvják egészségüket sporttal, azon belül is kerékpározással. A polgármester az elmúlt évben komolyan foglalkozik szabadidejében a terepkerékpározással és reméli, nem hoz szégyen a városra élete első versenyén sem.


Vissza a főoldalra